zondag 6 juni 2010

Houtskoolhitte

Oververhit proberen politici ons deze dagen te overtuigen. Maar de zon en het water lokt en anders het voetbal waar een miljoen mensen zagen hoe Robben pijnlijk naar zijn hamstrings greep. Voetbalpools werden onmiddelijk aangepast. Zelf van Marwijk liet bijna zijn emoties zien.

Verroeste bbq's zijn massaal uit de schuurtjes gehaald en vanaf een uur of vijf verschenen de eerste houtskoolwolken in de lucht. Bakkers maken overuren om voldoende stokbroden aan te slepen voor al het bbq-hongerig volk.

Geroosterd vlees is vaak veel lekkerder dan uit de pan.  Maar ook een goede spies met groente en stiekem een beetje verborgen spek doet het goed op een houtskoolvuurtje . Verder een beetje afkoelen met een biertje of een glaasje wijn.

Groentenspiesje
gele of rode paprika
zontomaatje
rode ui
venkel
ontbijtspek
gedroogde abrikoos
houten satéprikkers

Zet de satéprikkers in een laagje water (dan verbranden ze minder snel op de bbq).  Snij ui, paprika en venkel in blokjes die op een satéprikkel blijven zitten. Wikkel een beetje spek om de abrikoos.  Rijg alle stukjes op de satéprikker en zorg dat er een nog een kleine stukje spek tussen de ui en de tomaat zit.

Geen opmerkingen: