vrijdag 25 juni 2010

Hete Inktvis op de BBQ

Zondag wordt het echt zomer met temperaturen boven de 25 graden. Dat vraagt om een bijzonder recept om de zomer te vieren. Het moet licht verteerbaar zijn, op de bbq kunnen worden klaar gemaakt en niet teveel werk zijn. Wel even langs de markt.

Gegrilde hele pijlstaartinktvis met pepers en munt (4pp)
4 grote pijlstaartinktvissen (schoongemaakt,tentakels niet weggooien)
1 el venkelzaad
zout en verse zwarte peper
1 citroenen (+ evt 1 op erbij te serveren)
goede olijfolie
 rode peper zonder zaden en lijsten, in smalle ringetjes
 handvol verse munt

Leg de inktvis zo neer dat de tentakels plat op de snijplank liggen. Duw een groot mes in de inktvis en laat het plat op zijn kant in liggen.Snij met een ander mes de pijlstaart inktvis in zoals je met ringen zou doen (aan een kant). Het resultaat is een soort harmonica .Stamp venkelzaad met zout en peper in een vijzel tot een fijn poeder.

Strooi het mengesel op de inktvis en zorg dat het goed tussen de sneden in gaat zotten. Leg de inktvis op het heetste gedeelte van de bbq. Keer de inktvis elke halve minuut of als zich een patroon begint af te tekenen, totdat de pijlstaartinktvissen stevig worden en van glazig naar wit kleuren.

Voor de dressing: boen de citroen, rasp de gele schil en pers de citroen uit. Maak een dressing van het citroensap, citroenrasp, rode peper en de munt en olijfolie (1 deel citroen op 3 delen olijfolie). Druppel dressing op de inktvis

1 opmerking:

Elisabeth zei

Hoi Sietske,

Dit lijkt me een heerlijk gerecht.

Ik heb een vraagje aan je. Zoals je weet, heb ik een eigen magazine en eind juni komt de 2de editie, zomereditie, weer uit. In ieder magazine wil ik graag een foodblogger aandacht geven. Mijn vraag is, zou jij met dit gerecht mee willen doen.

Zo ja, mail me dan, hopelijk gaat het nu wel goed, hihi.

gewichtsconsulente@live.nl

groetjes,
Elisabeth