zaterdag 12 november 2011

Brood en spelen

Wat moet het land, de wereld zonder mij. Eén gerucht dat ik op stap, zorgt er al voor dat het hele westerse economische systeem kraakt. De rente is torenhoog, de Vesuvius  is er niets bij. Verraders hebben mij een mes in mijn rug gestoken. Ik, de Jezus Christus van de politiek, heb dit land gevormd in een droom van klatergoud. Laat het branden! Waar is mijn viool.....

Spijt zullen jullie krijgen. Want o wat zullen jullie, inwoners van dit strontlandje me missen met jullie miezerige fatsoenlijke zongebruinde koppen; zonder greintje levenslust Nog een paar uur en dan is het voorbij. Kom mooie schone(s) op mijn schoot en eet met mij, de machtige Berlusconi, mijn galgenmaal. En als het dan gedaan is, was ik mijn handen, was ik mijn handen in onschuld.

En laten wij gepast decadent afscheid nemen van deze duivelse man die zeventien jaar de Italiaanse politiek heeft vertegenwoordigd. En hopen dat Italië nog lang bij Europa zal blijven horen.

Zeeduivel met tomatentaartje
4 staartstukken van zeeduivel
sesamzaad
tijm
4 tomaten
7 ansjovisfilets
3 dunne loempiavellen die voor Vietnamese loempia’s worden gebruikt
kerstomaatjes
100 gram zwarte olijven
olijfolie, roomboter

Stroop de huid af van de zeeduivel. Snij uit de dunne loempiavellen 12 cirkels met een diameter van 8 centimeter.Beboter beide kanten en zet ze drie minuten in de oven op 180 graden. Ze moeten dan lichtbruin gekleurd zijn.Ontvel de tomaten en snijd ze in blokjes. hak de ansjovis fijn. Meng de tomaten met de ansjovis, tijm, peper en zout.

Leg steeds drie cirkels, leg ze op elkaar zodat het net een laagje bladerdeeg lijkt en schep er het tomatenmengsel op.Leg de gesneden kerstomaatjes er in rozetvorm op en zet het in 3 tot 4 minuten in de oven op 180 graden. Wrijf peper en zout op de zeeduivel en bestrooi ze met sesamzaad. Bak ze in roomboter rondom net gaar.Pureer de olijven en voeg bij beetjes olijfolie toe.

Zet een tomatentaartje in het midden van de elk bord. leg de zeeduivel erbij en schenk een cirkel van de gepureerde olijven met olijfolie omheen,

Serveren met stokbrood en bellen Italiaanse witte wijn. En zet een paar euro's in bij een dobbelspel.

Geen opmerkingen: