vrijdag 9 september 2011

'Vegetariërs vaker leugenaars'

Het eten van alleen maar groente brengt leugenachtig gedrag voort. Terwijl de vleeshufter zich egoïstisch in een eenzaam hoekje vergrijpt aan grote lappen vlees, bereidt de vegetariër zijn onwaarheden heel sociaal en zelfverzekerd voor om ze brutaal openbaar te etaleren.

Een van de beste sociaal-psychologen van Europa, met een vlekkeloze reputatie, een uitstekende docent en decaan en een toonbeeld van integriteit toont aan, met plaatjesonderzoek, dat denken aan vlees vegetariërs laat fabuleren, zeker als de mensen verbonden zijn aan een universiteit.

We laten de kikkererwten, selderijstengels en tempeh voor vandaag even liggen en vergrijpen ons vandaag aan een flink stuk vlees.

Biefstuk met gemengde paddenstoelensaus
4 flinke biefstukken
1 pot vleesfond
4 eetlepels cognac
2 sjalotjes
400 gram diverse paddenstoelen
75 gram roomboter
1 eetlepel olie
zout en gemalen zwartepeper
keukenpapier
maïzena
aluminiumfolie

Zorg dat het vlees op kamertemperatuur komt (half uur voor bereiden uit de koelkast). Verwarm de over voor op 180 graden. Kook de fond en cognac op hoog vuur in 10 minuten tot de helft in. Snipper sjalotjes fijn en snij de paddenstoelen in grove stukken. Schroei het vlees dicht aan beide kanten. Pak de biefstukken in aluminiumfolie en zet het in de oven (voor dikke jongens een minuut of acht a tien).Laat het uit de oven nog even rusten. Bak de sjalotten en paddenstoelen ondertussen in het vet vd gebakken biefstuk (voeg evt, wat extra olie/vet toe).

Snij de koude boter in blokjes en meng door  fond/cognac.Klopt het mengsel tot een gladde saus. Als je het geheel iets dikker wil hebben voeg en dan wat opgeloste maïzena  aan toe. Breng het op smaak met wat zout en peper. Serveer de saus op verwarmde borden, dan de biefstuk en de paddenstoelen.

Lekker met spruitjes een gekookte aardappelpuree en een stevig glas rode wijn.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Wij kunnen alle levende wezens recht in de ogen kijken.
Een echte vent eet geen vlees!
GO VEGAN!
WWW.PLANTAARDIGMAANDAG.NL
www.plentyfood.nl

Ineke zei

Waarom moet er toch altijd zo veel alcohol genuttig dworden bij omnivore (vlees) maaltijden, misschien om niet te hoeven beseffeen wat je naar binnen werkt?.

Anoniem zei

Haha, geweldig die fanatieke happende vegetarische kuddedieren. Meestal zijn de wezens die in mijn diepvries liggen niet levend meer. dus helaas kan ik ze dan niet meer in de ogen kijken. Maar dieren eten ook dieren. Zo werkt de natuur nou eenmaal. Dan ben ik maar een beest. Ik geniet tenminste lekker van mijn biefstuk.