zondag 7 augustus 2011

Moestuin als investering tegen dubbeldip

Terwijl de helft nog op vakantie is in een hopelijk zonnig buitenland zien de achterblijvers de dubbeldip opkomen. Konden we die ook maar vast in een envelop van Alfredo Jaar stoppen.

Haal de aandelen van de bank en koop een lapje grond waar we straks groente en fruit op kunnen verbouwen en  koop meteen een paar kippen, een koe en een geit.  Dan hebben we straks bij ons pensioen ook nog iets lekkers te eten. Bijvoorbeeld een hartig taartje met venkel.

Groentetaart met venkel en olijven
6 plakjes hartige-taartdeeg (van bijvKoopmans)
1 venkelknol
2 rode uien
2 rode paprika's
2 el olijfolie
2 el rode wijnazijn.
1 tl tijm
100 gram knoflooklijven zonder pit
zout
versgemalen  zwarte peper
bloem om te bestuiven
olijfolie
quichevorm doorsnede ca 25 cm

Verwarm de over voor op 200 celcius. Ontdooi de plakjes deeg. Maak de venkel schoon en snij het in stukjes. Snij de paprika in mooie reepjes en de ui in dunne ringen. Wok de venkel al omscheppend in 3 minuten. Doe de ui en paprika erbij en bak ze in 3 minuten licht bruin. Haal de wok van het vuur. Sprenkel de azijn over de groente en voeg tijm toe. Snij de olijven doormidden en voeg het toe aan het groentenmengsel. Breng het op smaal met zout en peper.

Vet de vorm in. Bestuif het Aanrecht met bloem. Plakjes deeg op elkaar leggen en uitrollen tot een ronde lap van 30 cm. Vorm met deeg bekleden en met  een vork gaatjes in bodem prikken. Groenten erin scheppen. Taart in midden van oven in 30 min afbakken

Geen opmerkingen: