donderdag 30 januari 2014

Wodka benevelt Poetins droom

Over twee weken begint het grootste Poetinpr-project in Sochi. Samen met onze koning en koningin laat hij de wereld zijn macht zien met schone plaatjes van de subtropische Russische rivièra; voor een keer omgetoverd tot een winterparadijs met ijs en sneeuw. Alle homo's zijn weggewist en ieder protestbord is om zeep gebracht. Eigenlijk kan alleen nog een bommenvrouw de pret bederven.
Terwijl onze schaatsters het plaatje kleuren ter mere glorie van de machtige tsaar, drinkt de gewone Rus zijn wodka. Met 37.000 politieagenten en militairen op de been krijg je zin in een stevige borrel.

Wij, kunnen beter onze kop er bij houden. Je weet nooit wat zijn volgende project gaat worden om zijn macht te tonen. Dus gooien we de wodka door het eten.

Pasta met citroen-wodkasaus (Donna Hay)
400 gr spaghetti
20 grote garnalen
20 gr boter
4 teentjes knoflook
350 ml slagroom
3 el wodka
3 el citroensap
verse peterselie

Pel de garnalen maar laat de staart zitten. Vergeet niet het darmkanaal (sneetkje maken langs de rug) er uit te halen. Kook de spaghetti.. Zet een pan met op een matig hoog vuur en smelt de boter. Voeg de knoflook en de garnalen toe en bak 2 minuten. Neem de garnalen uit de pan, zet dit apart en houdt warm. Voeg nu de room in de pan, samen met de wodka en de citroensap. Roer het door en laat het 5 minuten zacht koken.Voeg een kleine lepel kookvocht van de pasta toe. Doe de garnalen weer in de pan, voeg de pasta en peterselie toe. Breng op smaak met zeezout en zwarte peper.

Geen opmerkingen: