dinsdag 16 juli 2013

Smeren maar

Laat de zon maar stralen. Wij smeren wel! De picknickmand vol, op pad naar buiten. Zo togen we gisteren naar Loosdrecht. We verwachten een meer wit van zeilen en  andere vrolijke bootjes. Maar het meer is vrij leeg. De waterlelies en gele dotters drijven ongestoord in de lange trekgaten. Waar is iedereen? In de file naar het zuiden? Of zwetend op een kantoor. Op zulke dagen hoort iedereen zonvrij te krijgen. Ijsvrij bestaat toch ook...
 
Wij horen bij de gelukkigen. Water, bootje en een lekker hapje in de schaduw. Vaste prik op zulke dagen is een heerlijke tonijnmengsel op een goed broodje. Ooit afgekeken van een Joods winkeltje vlakbij ons in de buurt., helaas al lang verdwenen.

"Spread the Love"is deze maand het thema van het maandelijkse Foodblogevent. Bedacht door Sonja van Onaponakookt  die door haar initiatief aan het einde van deze maand een hele lading lekker spreads voor op brood bij elkaar  heeft verzameld. Zolang de zon schijnt is het motto; smeren maar!

Tonijnspread
blikje goede tonijn (Albacore)
sjalotje (niet te klein)
dille
kappertjes
witte gemalen peper
beetje mayonaise

Snipper het sjalotje. Meng al ingredienten door elkaar. Wees zuinig met de mayonaise. Proef en voeg er eventueel nog wat mayonaise bij. Lekker op een goed broodje, zoals ciabatta met zwarte olijven.

1 opmerking:

Anoniem zei

hm, lekker. Ik ga hem gelijk uitproberen voor de lunch deze middag !!