zondag 14 juli 2013

In de bonen

In Italie eten ze rauw. Fava, liggen in de schil als delicatesse bij de maaltijd. Vers van het land. Maar kort gekookt, dubbelgedopt zorgen ze ook voor een heerlijke vullende zomersalade. Stukje gegrilde kip of vis erbij en je bent klaar. Ook makkelijk mee te nemen voor een buitenpicknick. Hou dan de dressing apart zodat je die op het allerlaatst erbij kunt doen. En ontdek meteen hoe lekker doperwten kunnen zijn  als ze niet van die doorgekookte mini bolletjes uit blik of glas zijn.

Zomerse tuinbonensalade
300 gram tuinboontjes (vers/diepvries)
200 gram verse doperwten (tegenwoordig bij de groenteafdeling vd AH)
1 biologische citroen
1 el honing
5 el goede olijfolie
Handje vol verse munt in stukjes gescheurd
IJsbergsla
100 gram (zachte) geitenkaas
Zout en peper

Breng water met wat zout aan de kook. Voeg de tuinboontjes toe en kook ze een minuut of 8 minuten, kook in de laatste 4 minuten de doperwten mee.

Rasp de citroenschil en pers het citroensap uit. Klop een dressing vh sap, 3 el olie, citroensap., honing en driekwart vd munt. Breng het op smaak met zout en peper. Giet de tuinbonen en erwten af en doe ze in een schaal. Meng de dressing er doorheen. Verkruimel de kaas over de salade en de rest vd muntblaadjes. Giet de laatste 2 el olie over het geheel. Serveer meteen.

Geen opmerkingen: