zaterdag 4 mei 2013

Verzetstafel

Bevrijd u van muizenissen. Open de deuren, tijd om de kou achter ons te laten en de voorjaarbries door onze gedachten heen te blazen. Verzet u tegen zwartgalligheid, en laat de zon binnen. Schuif aan bij de verzetstafel van Jan Fabre bij de de ridders van de wanhoop en help ze bij het oplossen van een onmogelijke opdracht.  "Praat over kunst aan de tafel van verzet met je kont op de macht!”. Zoals de kunstenaar het wil. En doe de ramen open. Breng verlichting met een lichte maar smakelijke maaltijd. De bevrijding kan beginnen.

Italiaanse fricandeau met venkelsaus (4pp)
750 gram varkensfricandeau
125 gram mozzarella
100 gram rode pesto
flinke handvol verse basilicum
150 gram venkel in stukjes gesneden
2 eetlepels droge witte vermout,
1 bekertje slagroom (125 ml),
1 braadzak
Mozzarella in plakjes snijden, plakjes halveren en in zeef laten uitlekken. Fricandeau aan bovenkant in lengte driemaal tot ca. 3 cm diep insnijden. Fricandeau rondom royaal bestrijken met pesto, ook in inkepingen. Plakjes mozzarella en blaadjes basilicum in inkepingen stoppen.Oven voorverwarmen op 200 °C

Venkelrauwkost in braadzak doen, braadzak op één kant in ovenschaal leggen en de venkel over de bodem verdelen. Vermout erover sprenkelen.

 Fricandeau erop leggen. Braadzak afsluiten met bindertje. Met cocktailprikker enkele gaatjes in bovenkant prikken. (Eventueel tot gebruik in koelkast zetten.)  Schaal met braadzak in oven schuiven. Fricandeau in ca. 50 minuten bruin en gaar braden.

Leg Fricandeau op plank en laat het vlees. 10 minuten laten rusten. Doe de venkel met het  braadvocht in de pan. Slagroom toevoegen. Aan de kook brengen en op hoog vuur inkoken tot licht gebonden saus. Fricandeau in plakken snijden en op vier borden leggen. Saus erover scheppen. Serveren met pasta en groene salade.

Geen opmerkingen: