zondag 31 maart 2013

Leve de pepermolen

Van weinig onzinnige dingen in de keuken hebben we dagelijkse plezier, maar er is  er één: de electrisch pepermolen Zephir van Peugot. Hij is mooi en gewoon handmatig peper malen kan natuurlijk net zo goed, maar hij maalt zo fijn dat we vaak niet kunnen wachten om nog een beetje extra zwarte peper over en gerecht heen te strooien.
Geluk zit soms in een klein molentje.
Peperzalm met gepofte aardappel
4 grote aardappelen iets kruimig schoongeboend
5 ons zalmmoten zonder vel
2 el zwarte peperkorrels
25 g boter
200 gram peultjes
125 ml zure room
(evt wat bieslook)
Prik met een vork gaatjes in de aardappelen en verpak ze afzonderlijk in magnetronfolie. Pof de aardappelen 10 min. in de magnetron op 800 watt. Laat in de magnetron nog 2 min. in de folie nagaren.
Bestrooi ondertussen de zalm met zout naar smaak. Plet de peperkorrels grof in de vijzel of met de bolle kant van een lepel. Strooi op een bord en duw 1 kant van de zalmfilets erin. Verhit de boter en bak de zalm 6 min., eerst op het peperkorstje. Keer halverwege.
Kook ondertussen de peultjes in 4 min. beetgaar in water met zout. Haal de aardappelen uit de folie, halveer en verdeel over 4 borden. Schep de zure room (+ evt wat bieslook) op de aardappelen en leg de zalm en peultjes erbij.

Geen opmerkingen: