dinsdag 19 maart 2013

Gevoelstemperatuur -15

Half maart, over een dag is het lente en iedereen heeft de verwarming hoger staan dan ooit. Een ijskoude wind heeft de gevoelstemperatuur laten dalen tot -15. In Friesland wordt al weer geschaatst, de elfstedentocht lijkt dichterbij dan ooit.

De tickets naar de zon zijn niet aan  te slepen. Maar wij zijn net geweest, dus we leven ons uit bij de warme oven  met een prachtig, simpel maar lekkere  recept van het beroemde River Café's  in Londen.

Lamsbout naar recept River Café
1 lamsbout
2 biologische citroenen
extra vergine olijfolie
2 eetlepels kleine takjes rozemarijn
2 tenen  knoflook, in dunne plakjes

Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de citroenen dun en snijd de schil in dunne reepjes. Pers de citroenen uit.
Maak kleine inkervingen van 1 cm diep over de hele lamsbout en stop daar de knoflook, rozemarijn en citroenschil in. Bestrooi het vlees royaal met zout en peper en wrijf het in met olijfolie.

Leg de lamsbout in een braadslede en zet die 30 minuten in de voorverwarmde oven. Schenk er het citroensap over en schakel de oven terug naar 150 °C. Dek het vlees af met aluminiumfolie en zet het nog 1 uur in de oven.

Leg de lamsbout op een schaal of snijplank en laat hem 10-15 minuten rusten. Verwijder zo veel mogelijk van het vet uit de braadslede en schenk de vleessappen over het vlees. Lekker met groene asperges en puree of aardappeltjes uit de oven.

Geen opmerkingen: