dinsdag 7 augustus 2012

Zin in zon ..in een toetje

Weer regent het.Het is voor Nederland geen onaardige zomer, maar de zon schijnt vooral als ik aan het werk ben. Ik wil avond aan avond bbq-en in de tuin met zwoele temperaturen. Ik wil met de boot op een eilandje naar de zonsondergang kijken zonder vrees voor bliksem donder en vooral; zonder stortbuien. Ik wil al al voor twaalven op het terras zittten tot laat in de avond...

Morgen, morgen schijnt de zon steeds langer en heter. Nu vast wat zon op het bord.

Gegrilde sinaasappels met karamel-muntboter
6 biologische sinaasappel
90 gram suiker
60 ml room
45 gram roomboter in stukjes
2 theelepels sinaasappelschil
2 eetlepels verse munt (gehakt zonder steeltjes)
mascarpone of room voor de garnering + paar blaadjes munt

Schil de sinaaasappels heel dun, het wit mag niet mee.\Snij de onderkant van elke sinassappel zodat ze blijven staan. Snij de schil zo dat je het wit weghaalt. Snij de sinaasappels in mooie dunne plakjes overdwars.

Verwarm de suiker met 3 eetlepes water in een pannetjes op laag vuur (het mag niet koken). Schudt af en toe en roer niet.
Als het geheel is opgelost, zet je het vuur hoger tot het kookt. Laat het koken tot de suikermassa karamelkleurig is. Haal de pan van het vuur en roer voorzichtig de room door het karamelmengsel. Zet het geheel terug op het vuur en roer voorzichtig tot de karamel is opgelost in de room. Voeg de munt,boter en de sinaasschil toe en zet het geheel in de koelkast.

Verwarm de grill voor. Leg de sinaasappelsschijfjes op een lage schaal iets overlappend over elkaar heen. Breng de karamelboter aan en grill het geheel tot de boter is gesmolten. Serveer het met mascarpone  of room en eventueel wat nootmuskaat en een paar blaadjes munt

Geen opmerkingen: