maandag 23 januari 2012

Comfort food


De geur van een zelfgetrokken soep door je huis, kan een mens intens gelukkig maken. Een paar beenderen of een kip, wat winterwortel, selderij, ui en kruiden of een mooi rood heet pepertje en wat kokosmelk en je kan na een flinke kom of twee de wereld weer aan. Soep is ultiem comfort food.  Veel ingestuurde recepten voor het leuke thema Comfort food van het foodblogevent van januari georganiseerd door Bijzonder Spaans zijn dan ook hartverwarmende soepjes. Maar deze bank van gevulde chocolade mag er ook zijn.

Helaas wordt die niet zomaar thuis bezorgd, dus moet je toch zelf enige moeite doen. Ouderwetse elleboogjes macaroni (snelkook) met ham, geraspte kaas en tomatenketchup dan maar? Je durft het niemand meer voor te zetten, maar zo klaar en heel troostrijk. Of een goed gemaakte tosti?

Tosti
twee sneetjes witbrood
sjalotje, fijn gesnipperd
margarine
boter
belegen kaas
tomaat in dunne plakjes
peper en zout
ham
ketchup

Maak de tosti in een tosti-ijzer of anders in een koekenpan. Het kan ook in sommige broodroosters maar dan wordt je tosti, om echt troostrijk te zijn, veel te droog. Smeer alle kanten van het tosti-ijzer goed in. Leg boterhammen er in. Smeer aan de binnenkant boter/margarine op het brood, dan een laagje kaas, ham, tomaat en ui op het brood. maal wat peper een een ietsje zout op de tomaat. Dichtklappen en met liefde het ijzer op het vuur. Bak beide kanten goudbruin en zorg dat de kaas gesmolten is. Pak de ketchupfles (de enige echte) en smullen maar en dan nog één....

Geen opmerkingen: