zondag 11 december 2011

Overlevingskookboek als recept voor de crisis

In Griekenland is het een grote hit. Een kookboek vol recepten en tips uit Griekse kranten uit Wereldoorlog Twee. Gelukkig is de crisis nog niet zo erg dat we broodkruimels moeten opvegen zodat we aan het einde van de week ook nog iets kunnen eten. Ook is de tafel nog niet zo leeg als bij het Avondmaal van Michael Triegel.

Maar het kan misschien geen kwaad om ons vast wat voor te bereiden voor de nabije toekomst want van de politici lijken we het niet te moeten hebben.  Ik ben al op zoek naar recepten om groenten en fruit te wekken om vast een voorraadje te maken. Dan heb ik wat te ruilen voorals de euro valt en er even geen geld is om iets te kopen. En voor de lunch vast een mooie restjesmaaltijd voor weinig.

Eieren uit de pan
2 eieren
beetje melk
uitje
tomaat
restje kaas (geraspt)
evt, overgebleven champignon
margarine
oud brood
zout en peper

Rooster het brood. Snip het uitje en snij de tomaat in kleine stukjes en evt de champignon. Bak ze een paar minuten in en koekenpan. Haal ze uit de pan. Klop de eieren los met wat melk. Doe de eieren in dezelfde koekenpan. Draai de pan een beetje heen en weer zodat het eigeel zich mooi verspreid. Als de onderlaag gestold is, leg je het ui/tomaatmengsel op de helft van de omelet. Samen met wat geraspte kaas. Vouw de andere helft er overheen en laat het op een zacht vuur nog even staan zodat de kaas smelt,. Leg de omelet op het geroosterde brood en breng het op smaak met zout en peper

Geen opmerkingen: