zaterdag 25 juni 2011

Oerol 2011


Tientallen konijntjes schieten weg voor het licht van de fiets in de de duinen van Terschelling. De wind suist om de oren, de Brandaris en de maan schijnen om het hardst. Woeste golven eten de helft van het strand op maar het tijdelijke reddingshuisje, twee kilometer na Paal 8, biedt de volgende dag uitkomst. Een kom warme thee of koffie en een verhaal bieden troost en verlichting.

Het Geluk is mislukt in het weiland van Cupido. Maar mislukt zijn, blijkt nut te kunnen hebben. Kabouters en elven dansen rond de duinmeertjes, terwijl Bonny en Clyde dromen over een leven zonder regels en grootse overvallen met een dramatische eindes. De woestijn van Egypte heeft zich verplaatst achter Heartbreak Hotel; bleke dunne figuren in zwart toveren sprookjesachtige beelden terwijl de sneeuwpop vrolijk smelt. Rode wonderlijke ballen verschijnen bij Hee, terwijl ontploffingen het publiek wakker schudden.

Het geluid van de branding vermengt zich met zacht tinkelende harpen en kinderstemmen die houden van paarden, tractors en vaders die op zondag op de bank liggen te snurken.

Nog een keer staan we op de duin van ons tijdelijk onderkomen. Dag zee, dag Wad. Blijf.. we komen terug!

1 opmerking:

Anoniem zei

Oerol is vet, helaas gemist dit jaar.