zondag 30 april 2017

Boodschappen doen in afvalsupermarkt

Zin in een lekker elektronische soepje van zonnepanelen of pasta van zijden lint? Of de hier aangeprezen gehakt van ijzervijzels van kranen? Speciaal voor u, voor een mooi prijsje. In de Redo Super supermarkt kun je alles vinden: koelvitrines, volle schappen en een kassa, maar weinig eetbaars. Het is een statement van de studenten van de Deense designschool in Kolding. Ze vulden de schappen van deze supermarkt met het afval van 14 verschillende designartikelen.

Het gehakt ziet er mooi uit voor het oog, maar voor de maag kiezen we toch maar voor een Mexicaans variant met echt vlees.

Mexicaanse kidneybonenschotel
2 blikken  uitgelekte kidneybonen
500 gram rundergehakt
1-2 + 1 uitgeperste tenen knoflook
grote ui gesneden in snippers
tomatenpuree
komijn
koenjit
cayennepeper
(beetje cacaopoeder)
zout
geraspte belegen kaas
zure room
tortillachips
2 rijpe avocado's
limoen
tomaat
sjalotje of rode ui
halve rode peper
koriander voor de liefhebber.

Oven voorverwarmen 200 graden. Gehakt braden met 1-2 uitgeknepen knoflook tenen en ui. Toevoegen komijn, koenjit, (cacaopoeder,) zout en cayennepeper. Kidneybonen erdoorheen prakken. Tomatenpuree en cayennepeper toevoegen. In een ovenschaal tortillachips leggen, daarbovenop het gehaktmengsel en dan de geraspte kaas. Vijftien minuten in de oven/grill.

Maak ondertussen de guacamole. Snij tomaat en sjalot/rode ui heel fijn. Haal de zaadjes uit de peper en snij in fijne ringetjes. Haal de avocado's uit de schil en prakt ze met een vork fijn. Voeg de tomaatstukjes, ui en rode peperringetjes en de knoflook samen met wat limoensap toe. Breng op smaak met peper, zout en koriander. 
Haal de gehaktbonenschotel uit de oven en serveer de guacamole en de zure room erbij naast. Voor grote eters kan je er ook rijst (met saffraan) bij maken.
(met dank aan Kees en Madeleine)

En dan nog een taartje als toetje uit de Redo Super Supermarkt. Een lust voor het oog...

3 opmerkingen:

Unknown zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Prerna Arora zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Prerna Arora zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.