vrijdag 19 september 2014

Geheim vakantie eiland

Tussen Rome en Napels ligt een bijzonder vulkanisch eiland dat de Italianen goed voor ons geheim houden. Ze gaven ons al Capri, Elba en Sicilië maar dit is het eiland dat de Romeinen graag voor zichzelf houden. Het ligt in azuurblauw water, het gelijknamige dorp ligt in een prachtige baai en heeft een dubbele boulevard waar je een lekker vismaaltje kunt verorberen. Voor een bezoek aan een van de stranden, pak je een gozzo (bootje) en vaar je tussen de machtige kliffen naar een eigen plekje.

Het zou het eiland zijn van de beruchte tovenares Circe die de bemanning van Odysseus verleidde en veranderde in everzwijnen. Odysseus kon met een speciaal kruid haar betovering weerstaan en zijn mannen redden. Maar het koste toch nog meer dan een jaar voor hij zich van de magie van het eiland kon los maken. De schoonheid van het eiland en Circe, de luxe en overvloed van heerlijk voedsel en drank waren te verleidelijk om meteen door te varen.

Italiaanse fascisten hadden het niet zo op dit eiland en verbanden hun politieke vijanden er naar. Misschien hoopten ze dat zij ook zo betoverd zouden worden zodat ze niet meer zouden talen naar de politieke realiteit.

Mocht je het vinden, dan valt het in elk geval niet mee om er weer afscheid van te nemen. Nog even niet aan denken. Eerst nog maar een lekker eenvoudig hapje.

Pasta met rivierkreeftjes
pasta (300 gram)
2 bakjes rivierkreeftjes
3 el olijfolie
3 teentjes knoflook (fijngehakt)
125 ml (droge, fruitige) witte wijn
1 blikje tomatenpuree á 70 gr
2 handjes verse basilicum
3 el zongedroogde tomaten  (in stukjes gesneden)
1 citroen (in kwarten)
zeezout
 zwarte peper

Kook de pasta a dente. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de rivierkreeftjes en de knoflook 4 minuten. Voeg de wijn toe en laat dit tot de helft verdampen (ongeveer 2 minuten).
Voeg de tomatenpuree toe en breng het  op smaak met zout en peper.

Giet de pasta af, meng deze met de rivierkreeftjessaus. Maak af met de zongedroogde tomaten en verse basilicum. Serveer met de citroen

Geen opmerkingen: