woensdag 13 februari 2013

Schelpen in Hotel NY

Er waait een koude harde wind over de rivier. Snel naar binnen in het nog steeds magisch restaurant van Hotel New York. Aan het raam, lekker binnen. Kunnen de schelpen door komen!

Mocht je voorlopig niet naar Rotterdam kunnen, verwen je jezelf vast met goed gezelschap en maaltijd vol schelpjes (van de kaart van NY) en droom er een rivier bij.
 
Vongole met pastis
1 kilo vongole
3 rijpe tomaten of 200 gram rijpe cherrytomaatjes, in stukjes
2 grote tenen knoflook, in dunne plakjes
bosje peterselie, gesnipperd
1 Spaanse peper, gesnipperd
1 glas witte wijn
2 eetlepels pernod
room
400 g spaghetti
olijfolie
zout en peper

 Controleer de schelpjes. Leg ze in water. Ze zijn vers als ze dicht gaan. Verhit een scheut olie in een brede, ondiepe pan en voeg knoflook en Spaanse peper toe. Fruit dit even aan en doe er de tomaatjes en witte wijn bij. Laat de alcohol verdampen en voeg de vongole toe. Doe de deksel op de pan en schut ze af en toe goed om. De schelpjes gaan open door de hete stoom die ontstaat in de dichte pan. Je hebt dus geen extra vocht (bv water) nodig om de vongole te laten garen.

Kook ondertussen de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Bewaar een lepel vh spaghettikookvocht Als alle schelpen open zijn kun je de pernot en 2/3 van de peterselie toevoegen. Meng de spaghetti met de schelpen in de pan en de lepel kookvocht. Voeg een scheut room toe, proef en breng het geheel toe met zout en peper. Voeg aan het einde restje peterselie toe.

2 opmerkingen:

Anoniem zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Anoniem zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.