zaterdag 24 november 2012

Lekker crisiseten met sardientjes


Om de hoek achter de vuurtoren van Malaga staat een knokige bruinverweerde man achter een boot vol zand de heerlijkste sardientjes te grillen op een houtvuurtje. De bestellingen voor het tegenoverliggende terras zijn nauwelijks bij te houden. Drie euro voor een portie. Beetje limoen erbij; geluk zit om het hoekje. Nou ja misschien nog een portie dan, want het is op voordat we het in de gaten hebben.

Verse sardientjes zijn ideaal voor op de bbq. Goed van smaak en ze kosten nauwlijks iets. Maak je zelf gelukkig voor weinig geld en wandel naar de markt. Omdat het niet echt weer is voor een bbq een recept voor sardientjes met een jasje.
 
Sardientjes met een (winter)jasje       
400 gram sardientjes
1 ons geraspte pecorino
1 glas witte droge wijn
 paneermeel
2 eieren
1 bosje peterselie
zout
olie

Maak de sardientjes schoon door de kop te verwijderen en de buik schoon te maken. Soms wil de visboer dat ook doen. Leg de visjes in een diep bord en bestrooi ze met zout en voeg de witte wijn toe. Dit geheel dien je 2 Ć  3 uur te marineren.

Hak de peterselie fijn en voeg deze toe. Klop in een kommetje 2 eieren los en voeg een snufje zout toe. Haal de sardientjes uit de marinade en laat ze goed uitlekken. Droog ze extra met wat keukenpapier. Haal de vis vervolgens door de geklopte eieren en door de pecorino kaas. Goed aandrukken en vervolgens opnieuw de visjes door de geklopte eieren. Tot slot wentel je de sardientjes door het paneermeel en frituur je deze in hete olie. Serrveer het met citroen en je waant je in een keer op een terras aan de Middelandse zee.

Geen opmerkingen: