zaterdag 10 november 2012

Dierenpartij schiet op klein wild

Een goede week voor de Dierenpartij. Maar liefts twee keer konden ze deze week scoren met wild. Als eerste bleek dat ze wel van dieren houden, maar niet van natuur. Weg met de wildviaducten waardoor dieren wat meer levensruimte krijgen in dit kleine landje; want zo'n viaduct zou er voor zorgen dat de jagers klaar staan om ze één voor één af te schieten.

Het ecoduct over de A28 mocht er alleen komen als er niet teveel herten het lekkere gewas van de boeren aan de overkant zou opeten. En de provincie gaat er inderdaad een stuk of tien afmaken. Lijkt absurd, maar is een fractie van wat er jaarlijks op de Veluwe wordt afgeschoten om het wildbestand een beetje in de klauwen te houden.

Vervolgens bleek de jagerslobby een geniale zet te hebben gedaan door personeel van van het Tweede Kamerrestaurant uit te nodigen op een jachtpartij. Niks overtuigender dan een lekker hapje wild op de borden van politici. Slim maar nogal doorzichtig. Maar laten we eerlijk zijn een hertenboutje is een stuk natuur/ en diervriendelijker dan een gefokt stukje vlees. Overtuig u zelf.

Hertenbiefstuk met chocoladesaus 
4 hertenbiefstukjes op kamertemperatuur,
40 gr boter
100 ml aceto balsamico
 1 eetl appelstroop
 50 gr pure chocolade
150 ml demi-glace of wildfond
 zout en peper

De aceto gaat in een steelpannetje, brengt het aan de kook.. Hier los je de appelstroop in op, en laat  de chocola smelten. Nu voeg je de wildfond toe en roer nog even door. Aan de kook brengen, op smaak brengen met zout en peper en de saus is klaar. De hertenbiefstuk bak je in boter precies zoals je een gewone biefstuk bakt.

Geen opmerkingen: