zondag 6 februari 2011

Hete soep voor na de storm


Wind loeit om het huis. Tijd om naar zee te gaan en de golven tegen de stenen aan te zien kletsen. Het liefst op een plek waar de zee huizenhoog komt voor het zich overgeeft aan het strand. Gelukkig voor de schepen schijnt de trouwe wachter over de kolkende massa. Al probeert de zee sommige vuurtorens met zijn kracht te verzwelgen. Zoals hier in Frankrijk.

De wind is nog guur en de huid is bezandstraald (daar kan geen peeling tegen op). We zoeken heil in de keuken, voor een pittig soepje. We laten ons inspireren door de opdracht van het foodblogevent van februari om een lekker recept met kool te maken. Nee geen gaarkeukenvoedsel maar een soep die je smaakpapillen doen leven.

Pittige kippensoep uit Indonesië
kip (kan filet of een poot zijn)
1 grote gekookte aardappel
2 hardgekookte eieren
witte- of spitskool
evt ui
bosui
veel kerrie
kokokmelk, maar het kan ook met santen
kippenbouillon
taugé
gefruite uitjes
 rood pepertje
bladselderij
neutrale olie

Kippenbouillon maken. De kool (+ evt. ui) in olie bakken. Veel kerrie toevoegen en even laten ‘branden’. Santen of kokos erbij. Bosui + rode peper toevoegen. Sussen met kippenbouillon. In stukjes gesneden kipfilet, aardappel en eieren toevoegen. Op smaak brengen met zout, evt. sambal en kerrie.

Voor het opdienen in een  de soepkommen taugé , bladselderij leggen en daaroverheen de soep gieten en daarover heen wat krokante gebakken gedroogde uitjes.

(met dank aan Bas en Gerda die dit recept na meerdere malen uitproberen hebben verfijnd)

2 opmerkingen:

Gabriella zei

Heel erg bedankt voor je recept. Het klinkt erg lekker.

Groetjes,
Gabriella

Ps: Ik zal het op mijn twitter zetten.

Anoniem zei

Wat een eer om dit recept op je blog te zien!! super!!