zaterdag 12 februari 2011

Sharm el-Sheikh opgeschrikt door oude haai

Mubarak en zijn trouwe handlangers hebben de afgelopen decennia Egypte leeg geroofd. Terwijl de bevolking verveeld thee dronk aan de Nijl wist hij miljoenen, nee miljarden weg te sluizen. Veel Egyptenaren, vaak zonder werk of met een laag salaris, lieten zich onder knoet houden door papa Mubarak. Maar de maat was vol.

Donderdagavond dacht hij de opstandige pubers met een vaderlijke speech nog tot bedaren te brengen. Hoewel luidkeels om zijn aftreden werd geroepen - zo hard dat het ook in zijn presidentiële vertrekken hoorbaar moet zijn geweest - leek hij een onverstoorbare sfinx die met nog geen miljoen man van zijn plaats was te bewegen.

Vrijdag besloot hij toch vriendelijker gezeldschap te zoeken. Hij is vertrokken, zegt men, naar zijn vakantiehuisje in Sharm-el-Sheik ,waar hij gezellig met de haaien de afgelopen jaren van zich af aan het zwemmen is. En als dat niet werkt kan hij altijd nog een flinke wandeling maken in de enorme woestijn die hij achter zich heeft gelaten.

Hummus (zoals veel gegeten op vakantie in Egypte)
half blik kikkererwten
1,5 teen knoflook
citroensap
goede olijfolie
djinten
1-2 el tahin
zout
zwarte peper
(pitabrood)

Doe alle ingrediënten in een keukenmachine maak er een mooie gladde pasta van. Wees niet te zuinig met olijfolie. Lekker met pitabroodjes (kort geroosterd in de grill of broodrooster) of Turks brood. Als je van pittig houdt kan je er een beetje sambal doorheen doen.  Hoort niet, wel lekker.

Geen opmerkingen: