vrijdag 20 februari 2015

Eet meer tomaat, neem een robot


Deze week wint Japan de prijs voor  de meest onzinnige uitvinding van het jaar: The petit-tomatan. Het is een spuuglelijke robot van drie kilo die je op je nek zet. Het idee is dat jij dan met de robot gaat joggen en hij jouw tomaten voert. Je weet niet hoe snel je weer naar huis moet.

Ik kijk liever naar deze bewegende vissen van Bob Potss en voer mezelf en mijn gasten lekkere geroosterde tomaatjes met zalm

Zalmfilet met geroosterde tomaatjes
500 gram zalmfilet met huid
400 gram cherrytomaatjes
4 el olijfolie
zout en peper
biologische citroen
0,5 el venkelzaad
150 gram spaghetti
1-2 takjes dille

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de tomaten en dep ze droog. Druppel er wat olijfolie overheen en doe er zout en peper overheen. Was de citroen en snij de citroen in dunne schijfjes. Leg de tomaatjes, de citroenschijfjes en het venkelzaad in een ovenschaal en rooster het geheel een minuut of 20.

Kook de spaghetti beetgaar met wat zout en doe 3 minuten voor het einde de aspergestukjes bij het kookwater. Maak vier portie van de zalmfilet en wrijf de huidkant in met wat olijfolie. Rooster de zalm op de huidkant ene minuut of 5-6. Hij mag van binnen nog wel een beetje oranje blijven ipv van roze. Breng de zalm met zwart gemalen peper en zout op smaak. Draai aan het einde, vlak voor de zalm voorzichtig om en bak hem nog 1-2 minuten.

Giet de spaghetti af en meng er 2 el olijfolie doorheen. Haal de tomaatjes met citroen en venkelzaad uit de oven. Knijp 5 tomaatjes uit over de spaghetti. Verdeel de spaghetti, tomaatjes en citroenschijfjes over de borden en serveer de zalm er bovenop. Garneer het geheel met wat dille. Gaat goed samen met witte gekookte asperges en/of een groene salade met kappertjes en ansjovis.

Geen opmerkingen: