zondag 23 december 2012

Zalmbonbon met een vulling van Hollandse garnaal

Maak deze grijze dagen in een klap feestelijk met een kleurrijke verrassing 'met een spannende frisse inhoud. Mooie amuse voor de kerst of tijdens een buffet met Oud en Nieuw. Of gewoon tussendoor om vrolijk van te worden.

En als de inhoud van de bonbon dan op je tong ligt, denk je aan het zilte Wad, waar deze jongens vandaan komen. Met je voeten in het zwarte zilk; meevaren op een garnalenkotter.  De wind  in de haren, de zon in je gezicht kook je de vangst aan boord. Pellen en smullen maar.

Zalmbonbon met een frisse vulling van Hollandse garnalen (6pp)
2 ons gerookte zalm in mooie plakjes
70 gram grijze/Hollandse garnalen
halve Granny Smith (zure appel)
kwart sjalotje
half bekertje zure room
1 tl Calvados
witte peper
verse dille fijn gesneden
2 tl ketchup
1 el mayonaise
vormpje bijvoorbeeld eierdopjes

Snipper het sjalotje en snij de appel in kleine stukjes. Meng alle ingredienten behalve de zalm met elkaar. Proef of het op smaak is. Pak eierdopjes. Smeer ze in met een neutrale olie. bekleed de eierdopjes met zalm. Laat wat zalm over de rand heenhangen. Vul de zalm met het garnalenmengsel. Vouw de zalm over het garnalenmengsel heen.

Druk het aan en laat het geheel opstijven in de koelkast, zeker een uur. Draai de eierdopjes om op een houten bord.. Haal het geheel zo goed als het gaat uit de eierdopjes.  Garneer het met wat dilletakjes of zeekraal. Je kan er ook een mooi voorgerechtje van maken om naast dit gerecht ook een plakje zalmmousse te serveren.

Geen opmerkingen: