maandag 23 mei 2011

Okra en kip verborgen in curry en yoghurt

Gumbo's, jambo's of okra's zie je niet veel in Nederland. Terwijl het een rijke geschiedenis heeft in de Carabische en Surinaamse keuken, vooral als soep. Maar als je wel eens in een toko komt of op een grote markt met stalletjes met exotische groenten dan kan je deze lekkere groenten echt wel vinden. En in een Turkse en Marrokaanse winkel vindt je ze in grote potten, gekookt met vaak een tomaat bovenin.

Een verrassend pittig recept met zuivel door de dikke boerenyoghurt. En daarmee meteen kandidaat voor het Foodblog event van de maand mei.

Kipcurry met kokos en okra
450 gram kipfilet
1 pak rijst
bosje koriander
150 gram okra’s (liefst vers)
1 grote ui
2 tenen knoflook
3 eetlepels currypasta (Thaise groen)
3 dl kippenbouillon
1 eetlepel citroensap
100 gram santen
175 gram ananas (liefst vers maar kan ook uit blik)
1,5 dl boerenyoghurt
1 eetlepels zonnebloemolie

Meng de currypasta met kippenbouillon en citroensap. Snij de kip in stukjes en bak de kip in de olie in een wok tot ze goudbruin is. Voeg gesnipperde ui en knoflook bij de kip en bak alles een minuut of 2, 3. Snij de steeltjes van de okra’s.Als je ze uit een pot haalt, verwijder dan de vloeistof en spoel ze af. Voeg de okra's toe aan de gebakken kip samen met de curry/kippenbouillonmengsel en breng het aan de kook. Dek de wok af en laat het 30 minuten zachtjes doorkoken. Kook ondertussen de rijst

Rasp de santen grof en roer het door de curry en kook het geheel een minuut of 5 (de saus gaat nu binden). Voeg ananas, koriander en yoghurt toe en roer vervolgens nog een  minuut of  2.

1 opmerking:

MaaNtje zei

Nou Sietske ik denk dat ik iemand hier erg blij mee kan maken!!
De combi van alles is ook echt iets voor hier dus eerdaags zal ik het eens gaan maken..heerlijk heb er nu al zin in,haha!!

Leuk recept voor het event, ik weet het nog niet..dacht meer aan een dessert maar dit kan ook!

Liefs van MaaNtje